Tiedotteet

21.1.2019

Varsinais-Suomen Maakuntaennuste 2019: Yrittäjät ovat eniten huolissaan omasta jaksamisestaan

Varsinais-Suomen vuoden 2019 tänään julkistetun lisäkyselyn tulokset kertovat, että noin neljännes kyselyyn vastanneista varsinaissuomalaisista yrittäjistä on kiinnostunut kansainvälistymisestä. Samalla kuitenkin niiden osuus, jotka näkevät, ettei oman yrityksen tuotteelle tai palvelulle ole kansainväistä kysyntää, on varsin suuri. Varsinaissuomalaiset yrittäjät arvioivat myös nyt julkistetuissa Maakuntaennusteen tuloksissa, että Varsinais-Suomen elinvoimaisuuden kannalta tärkeintä olisi parantaa julkisten ja yksityisten toimijoiden… Read more »

LUE LISÄÄ

8.1.2019

Varsinais-Suomen Maakuntaennuste 2019:
 Yrittäjät varautuneita alkaneen vuoden kasvuodotuksissaan

Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen tulosten perusteella maakunnan yrittäjät ovat edelleen optimistisia talousodotuksissaan, vaikka kasvuodotukset ovat laskeneet viime vuodesta. Yrittäjät arvioivat, että liikevaihto, kannattavuus, henkilöstön määrä ja investoinnit jäävät heidän yrityksissään viimevuotista alhaisemmalle tasolle. Siitä huolimatta varsinaissuomalaiset yrittäjät ovat edelleen kasvuodotuksissaan tämän vuosikymmenen toiveikkaimpien vuosien tasolla ja kasvun varsinaissuomalaisissa yrityksissä ennakoidaan jatkuvan. Liikevaihtonsa kasvuun uskoo edelleen 46 prosenttia… Read more »

LUE LISÄÄ

12.2.2018

Telakan hyvä tilanne ja liikenneyhteyksien kehittäminen ovat tärkeitä maakunnan kilpailukyvylle

Varsinaissuomalaiset yrittäjät uskovat telakan hyvän tilauskannan, Varsinais-Suomen liikenneyhteyksien kehittämisen sekä yrittäjien ja kunnan välisen yhteistyön lisäämisen vaikuttavan eniten Varsinais-Suomen kilpailukykyyn. Hallituksen tärkeimmäksi talouspoliittiseksi kokonaisuudeksi yrittäjät nostavat työntekemistä ja työllisyyttä tukevan veropolitiikan. Yrittäjät kiittävät hallitusta tähän mennessä tehdystä työstä erityisesti paikalliseen sopimiseen ja työllistämisen kynnyksen madaltamiseen tähtäävistä toimista. Varsinais-Suomen OP-liiton ja Varsinais-Suomen Yrittäjien tänään Turussa järjestetyssä… Read more »

LUE LISÄÄ

9.1.2018

Varsinais-Suomen talous on hyvällä kasvu-uralla

Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen tulokset kertovat, että maakunnan yrittäjien talousodotukset ovat kasvussa jo kolmatta vuotta peräkkäin. Yrittäjät uskovat sekä liikevaihtonsa, kannattavuutensa, henkilöstömääränsä että investointiensa kasvavan edelleen viime vuodesta. Varsinais-Suomen Maakuntaennustetta on julkaistu jo 25 vuotta ja se on maamme vanhin yhtäjaksoisesti toteutettu alueellinen suhdannebarometri, jonka toteutuksesta vastaavat Varsinais-Suomen Yrittäjät ja Varsinais-Suomen OP-liitto. Varsinaissuomalaiset yrittäjät uskovat, että talouskehitys… Read more »

LUE LISÄÄ